10 Tips om je kat koel en comfortabel te houden bij warm weer

10 Tips om je kat koel en comfortabel te houden bij warm weer

De zomer kan behoorlijk warm worden, en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je harige vriend koel en comfortabel blijft. In deze blog delen we 10 handige tips om je kat te helpen af te koelen tijdens hete dagen. Van koelmatten tot katten ijsjes, likmatten, borstels en waterfonteinen, we hebben alle tips en producten om je kat te helpen genieten van de zomerhitte.

 

Tip 1: Koelmatten voor een verfrissende rustplek

Een koelmat is voorzien van een gel met verkoelende eigenschappen, waardoor hij aangenaam koud aanvoelt, zelfs bij hoge temperaturen. Het unieke aan de Croci Koelmat mat is dat hij eenvoudig geactiveerd wordt door het lichaamsgewicht van je huisdier, waardoor de verkoelende werking direct in gang wordt gezet. Het is een ideale oplossing, omdat deze mat geen elektriciteit of water nodig heeft om te koelen, en je hoeft hem ook niet van tevoren in de vriezer of koelkast te leggen. Dit maakt hem bijzonder handig om mee te nemen op reis of op vakantie.

 

Tip 2: Katten ijsjes om af te koelen

Verwen je kat met heerlijke kattenijsjes. Maak je eigen door een beetje tonijn- of kippenbouillon in ijsvormpjes te gieten en ze in de vriezer te plaatsen. Nog makkelijker is het om creamy snack sticks in de vriezer te leggen, na 4 uur in de diepvries kan je het aan de kat geven. Let wel op, zorg dat je het katten ijsje vast houd zodat de kat kleine likjes neemt en niet te veel in één keer binnen krijgt, anders kan de kat een brainfreeze krijgen.

 

Tip 3: Verfrissing met (ingevroren) likmatten

Likmatten zijn niet alleen leuk voor je kat, maar ze bieden ook verkoeling. Koop een likmat die je kunt invriezen voor extra frisheid. Smeer er wat natvoer op of ander vochtig voer en plaats het in de vriezer. De bevroren lekkernij zorgt voor verkoeling en houdt je kat bezig. De likmat zorgt ervoor dat de kat zijn eten niet op kan schrokken en rustig moet eten.

 

Tip 4: Borstels voor verwijdering van overtollige vacht

Tijdens warme dagen kan je kat last hebben van overtollige vacht, wat de warmte kan vasthouden. Gebruik regelmatig een borstel om losse haren te verwijderen en de luchtstroom rondom de huid te verbeteren. Kies voor een borstel die geschikt is voor de vacht van je kat, zoals een zachte slickerborstel of een rubberen borstel voor kortharige katten. Hiervoor kan ook een verzorgingshandschoen gebruikt worden, dan hoef je de kat alleen maar te aaien met de handschoen. Het nat maken van een borstel of je handen zorgt ervoor dat haren blijven plakken, dit maakt het uitborstelen nog gemakkelijker.

 

Tip 5: Waterfonteinen voor hydratatie

Zorg ervoor dat je kat voldoende water drinkt door een waterfontein te gebruiken. Katten drinken graag uit stromend water. Kies een fontein met een filter om het water schoon en fris te houden. Dit stimuleert je kat om gehydrateerd te blijven, dit is enorm belangrijk tijdens warme dagen.

 

Tip 6: Creëer schaduwrijke binnen- en buitenoases

Als je kat van buiten houdt, creëer dan een schaduwrijke oase in je tuin. Plaats een kattenhuisje, een parasol of een schaduwdoek waar je kat kan rusten zonder blootgesteld te worden aan direct zonlicht. Zorg ook voor voldoende vers water en controleer regelmatig op oververhitting. Binnenshuis kun je een koel hoekje inrichten met behulp van gordijnen of jaloezieën om de zon buiten te houden.

 

Tip 7: Ventilatie en luchtcirculatie

Zorg voor voldoende ventilatie en luchtcirculatie in je huis. Open ramen en deuren om een briesje binnen te laten. Installeer ook ventilatoren of airconditioningssystemen om de temperatuur aangenaam te houden. Houd er rekening mee dat katten gevoelig zijn voor tocht, dus zorg voor een evenwichtige luchtstroom.

 

Tip 8: IJs- en Koelelementen voor extra verkoeling

Gebruik ijs- of koelelementen om de slaapplek van je kat koel te houden. Leg een bevroren waterfles of een koelelement gewikkeld in een handdoek in het bed of het favoriete rustplekje van je kat. Dit helpt om de temperatuur te verlagen en biedt verlichting tijdens warme dagen.

 

Tip 9: Luxe poes

Voor de echte luxe poezen raden we de Luxe Croci Kattenmand aan. Dit superdeluxe kattenhuis heeft regelbare temperatuur, geluid en verlichting. Wil jij jouw kat het beste van het beste geven? Het kan met dit luxe huis van Croci! Dit leuke huis heeft een veilige, beschermende ronde vorm en heeft tal van futuristische functies, om de omgeving van jouw kat in het huis zo optimaal mogelijk te maken. De temperatuur van het huis is regelbaar tussen de 15 en 35 graden Celsius, dus heeft jouw kat het lekker koel in de zomer en warm in de winter! De bijgeleverde speciale mat zorgt door zijn thermische eigenschappen en zachte vulling voor nog meer comfort. Het huis is voorzien van geïntegreerde melodieën om jouw kat te helpen ontspannen en tevens is de Domus voorzien van LED-binnenverlichting. Geluid en licht worden geactiveerd door de infrarood-bewegingssensor die in het huisje is ingebouwd. Luxer wordt het dus niet!

 

Tip 10: Veiligheid voor alles

Onthoud altijd dat de veiligheid van je kat op de eerste plaats komt. Laat je kat nooit alleen in een afgesloten auto, ook niet voor een korte tijd. Zorg ervoor dat je kat altijd toegang heeft tot schaduw, fris water en een koele omgeving. Observeer je kat goed en let op tekenen van oververhitting, zoals hijgen, lethargie en snelle ademhaling. Bij twijfel, raadpleeg een dierenarts.

 

Met deze 10 tips kun je ervoor zorgen dat je kat koel en comfortabel blijft tijdens de warme zomerdagen. Koelmatten, kattenijsjes, likmatten, borstels en waterfonteinen bieden verkoeling en verfrissing. Vergeet niet om ook schaduwrijke plekken, goede ventilatie en veiligheid in acht te nemen. Met een beetje extra zorg kan je kat volop genieten van de zomer!

Terug naar blog